Snorkling i Abades

Under en heldag i maj blev vi inbjudna till Blue Explorers dykklubb uppe i Abades, en strand lite nordost om Los Cristianos. Klubben välkomnade oss med öppna armar och såg till att vi fick all utrustning vi behövde för den snorkelutflykt de skulle ta oss ut på.

Innan vi gick ner till stranden fick vi en tydlig och planerad genomgång om hur man agerar i vattnet vid snorkling. Enkla tecken, knep på hur man tömmer masken och hur man simmar med fenor var några av de värdefulla kunskaper vi fick med oss.

Vi är enormt tacksamma gentemot Blue Explorers som gav oss denna möjlighet till att upptäcka livet under ytan och dagens höjdpunkt var självklart då vi såg den stora rockan rakt under oss, men även många av de andra fiskarna var både vackra och spännande!

Stort tack även till Sofie som gav oss en förberedande lektion dagen innan och som även var med under snorklingen med sin undervattenskamera.

Ni som vill kontakta Blue Explorers för egna äventyr likt de vi fick vara med om gör enklast i att gå till deras hemsida: http://www.blue-explorers.net/

20150528_100542_1

Masken känns bra

P5280045

Ronald visar upp många av de fiskar vi har chans att se i vattnet utanför

 

IMG_1164_1

Hela gänget redo för livet under ytan

IMG_1153_1

Ska bli spännande och kul!

IMG_1149_1

Redo

IMG_2305

Nu går vi ner mot vattnet

IMG_2306

Allt verkar fungera, nu kör vi!

 

IMG_2313

IMG_2316IMG_2315IMG_1198_1IMG_1195_1 Efteråt var det gott med grillad korv!

 

I vår svenska läroplan berörde vi bland annat följande

Idrott

  • Förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.
  • Säkerhet och hänsynstagande i samband med lekar, spel och vid natur-och utevistelser.
  • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser av olika fysiska aktiviteter och träningsformer, levnadsvanor, kroppsuppfattning och självbild.

 

One thought on “Snorkling i Abades

Kommentera